Kia Ora! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu Kia Ora! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu

Kia Ora!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Michiel en Kim

04 September 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington

Kia Ora te whanau me nga hoa!

Ofwel, welkom familie en vrienden!

Inmiddels hebben we het prachtige zuiden van Thailand verlaten en zijn we op 26 augustus vanuit Bangkok gevlogen naar de volgende mooie bestemming: New Zealand!!!

Maar eerst nog onze belevenissen in Phi Phi. Phi Phi is een van de eilanden in het zuidwesten van Thailand en staat o.a. bekend om de mooie duikspots en de stranden.

In phi phi hebben we een tour gemaakt langs de meest bekende eilanden, zoals Maya Beach (ook wel bekend als "The Beach" van de gelijknamige film) en Bamboo Island (zie foto's). Dit was echt geweldig, vooral Bamboo Beach!
Na twee dagen relaxen op het strand hebben we twee fundives gemaakt op de duikspot Bida Nok en Bida Nai. Ook hier hebben we weer nieuwe mooie vissen gezien, waaronder de lionfish.

De kracht die de tsunami had in 2004 was nog goed zichtbaar op het eiland Phi Phi Don en de andere eilanden.

25 Augustus zijn we vanuit phi phi onze reis begonnen. Eerst met de boot, daarna de bus en vervolgens met de nachttrein naar Bangkok. Enige minpuntje wat wij hebben ervaren, was dat tijdens onze busrit onze bagage is doorzocht, dit door mensen die zich hadden verscholen in de laadruimte. Maar gelukkig waren er geen spullen van ons weg.

In Bangkok hadden we 5 uur de tijd om wat te relaxen, om vervolgens via Sydney te vliegen naar Auckland in New Zealand. JAHOE!

We zijn dus net voor de onrust uit thailand vertrokken, waar we weinig van hebben meegekregen.

In Auckland zijn we kort gebleven om via daar naar het noorden te gaan richting Paihia om vanuit daar Waitangi te bekijken waar vroeger het verbond is getekend tussen de Maori's en Engeland. Daar waar het dus allemaal is begonnen. Heel indrukwekkend om te zien. Diezelfde dag nog het historische Russel bekeken, een oud pittoresk plaatsje die zijn ontstaansrecht ontleend aan de walvisvaarders die daar hun boten repareerden en bijkwamen van een lange zeereis.
De natuur is erg mooi, veel groen, smaragdgroen water en "hollandse luchten"! Eh..veel regen dus.

De volgende dag zijn we richting Cape Reinga gegaan (in het noorden).

Op de weg naar Cape Reinga kwamen we langs een groot reservaat waar we de Kauri bomen van New Zealand konden bekijken, dit zijn echt heeeeeeeele dikke bomen, die kunnen wel 4000 jaar oud worden!

Op Cape Reinga staat de meest noordelijk gelegen vuurtoren van het land. Vanaf deze kaap is het heel goed te zien waar de Tasman Sea en de South Pacific Ocean elkaar ontmoeten. Wij hadden het geluk dat het die dag mooi zonnig en winderig was, waardoor het schuim op de golven van de Tasman en South Pacific goed zichtbaar waren.

Bij Cape Reinga ligt in de Spirits Bay de donkerbruine rots "Te Rerenga Wairua" met daarop een oude pohutukawa-boom. Volgens een legende begeven de geesten van overleden Maori zich naar deze rots om er afscheid te nemen van Aoteroa en hun laatste reis naar het thuisland Hawaiki te aanvaarden.

Daarna zijn we gaan sandboarden, wat helemaal te gek was! Na een hele klim naar de top van de enorme zandduin staan we bovenop en dacht ik (Kim)....dit ga ik echt niet doen, maar ja een beetje zonde van de zware klim en in het zand, dus huppakee naar beneden! Tussendoor een beetje remmen en sturen met je dikke tenen in het zand... echt heel tof! Michiel ging iets te hard naar beneden en eindigde kort daarna in het water...:) dit heeft geresulteerd in mooie filmpjes!

Op de terugweg zijn we via Ninety Mile Beach gereden (wat eigenlijk 60 mijl is). Ninety Mile Beach is een lang onafgebroken zandstrand met indrukwekkende zandduinen, die op sommige plaatsen meer dan 150 meter hoog en 6 kilometer breed zijn. We hebben hier zelfs nog een klein zeehond mogen zien, die aan het luieren was op het strand.

Nu zijn we in Rotarua, deze stad ligt centraal in het Noordereiland van New Zealand. Een van de opvallendste kenmereken van Rotarua is de geur van rotte eieren en zwafeldioxide die je in de stad en omgeving ruikt. In Rotarua en daar buiten zijn veel geometrische activiteiten als geisers en hete modderbronnen.

Gister zijn we naar het Museum gegaan van Rotarua waar we veel over de geschiedenis van deze stad konden lezen en zien. Diezelfde dag hebben we ons 's avonds tegoed gedaan aan de Polynesian Spa, waar we in water van 41 graden Celsius hebben gezwommen, heerlijk!

Vandaag hebben we de Wai-O-Tapu bezocht. Wai-O-Tapu betekend "Sacred Waters". Dit park is een beschermd reservaat en ligt vol met ingezakte kraters, koude en kokende poelen van water, modder en veel stoomwolken!

Vanavond gaan we naar het Tamaki Maori Village bekijken, waar we kunnen kijken hoe de Maori's hier vroeger hebben geleefd.

Binnenkort zullen we wat meer foto's plaatsen.

Groetjes Michiel en Kim

• 04 September 2008 - 04:20

Tineke:

Hoi Kim en Michiel,

Klinkt allemaal super wat jullie doen! Geniet er van.

Groetjes uit een warm Indonesia!

• 04 September 2008 - 07:42

Vera:

Joo lucky basterds!

Ziet er allemaal gaaf uit hoor, niet normaal! Geniet er lekker van, hier is t niet veel! (Naja wel veel regen ;))

Kim, wat moet ik met je post doen?!

Kus Vera

• 04 September 2008 - 10:44

Ilse En Braihim:

Heyhey

Gaaf! Jullie zijn nu dus in Rotorua, lekker luchtje daar he? Ze hebben wel heerlijke thermale baden daar....
    Ik ben benieuwd wat het plan nu is!
    Veel plezier!!

Liefs

• 04 September 2008 - 14:11

Ingrid:

Wauw! wat weer een verhaal! super, maak iedereen maar jaloers hier :-)! Fijn om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Dat zandboarden was zeker ook wel gaaf, ben benieuwd naar de filmpjes! Ben je eigelijk al dikke spinnen tegen gekomen kim? Heel veel plezier nog!
    Groetjes Ingrid

• 04 September 2008 - 17:27

Ruth:

Hey Kim! wat een vette verhalen.. echt relaxed hoor! blijven genieten he want hier verandert niets ;-) veel liefs ook voor michiel! xx Ruth

• 04 September 2008 - 20:25

Nanda:

He hoi lief broertje en schoonzusje..

Wat een geweldige verhalen allemaal.Kim volgens mij ben je ook wel geschikt als PR medewerker van het betreffende land. Je kunt het zo mooi en duidelijk omschrijven allemaal.
    Ik zou zeggen geniet nog met volle teugen en tot sms of mail.

Heel veel liefs je zus en zwager... xxxjes

• 05 September 2008 - 09:16

Mam:

Prachtig al die foto's en vooral leuk omdat ik daar zelf ook geweest ben en de omgeving herken. Geweldig om te zien. Geniet ze!! Veel liefs en een dikke knuffel mam

• 05 September 2008 - 18:12

Huub En Margreet:

Hoi, ja wat moet je hier nu van zeggen!Geweldig mooie foto's hebben jullie weer gemaakt en je zou toch nooit meer naar Nederland willen?Wij verwachten natuurlijk wel dat jullie ook met zo een mooie tattoo terug komen,(plaats mag je zelf bepalen). Veel plezier daar! xx margreet en huub

• 05 September 2008 - 18:43

Gonneke:

Wat beleven jullie ongelooflijk veel. Leuk die uitgebreide beschrijving en foto's, daar kun je later ook weer op terug kijken, want je vergeet dan al die details. Hele fijne tijd verder.

• 06 September 2008 - 18:48

Bethan:

Het ziet er fantastisch uit!!!
    geniet er van.
    groetjes,
    Bethan

• 12 September 2008 - 10:08

Je Zussie:

Kijk nu ga ik echt op het puntje van m'n stoel zitten ;-) Leuk hoor om te lezen, heb ik alvast een beetje een idee wat mij te wachten staat strax. Krijg al helemaal zin om naar NZ te gaan!! Hier in le France wordt het surfen alvast een beetje geoefend en dan strax in de echte golven :-)

Dikke tut je zussie