Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Michiel en Kim

12 Januari 2009 | Nederland, Groningen

Hallo allemaal,

Het is inmiddels een behoorlijke tijd geleden dat wij een berichtje hebben geplaatst op de site.
Sorry, maar ja in "alle drukte" tijdens het relaxen op Curaçao zijn we het glad vergeten! ;)

Na 26 november aangekomen te zijn op Curaçao hebben we het heerlijk rustig aan gedaan op dit mooie eilandje. We vonden ondertussen nog wat tijd om met 30 graden celcius wat te gaan ondernemen.

Na een paar dagen heerlijk op het strand bij diverse baaien te hebben gelegen werd het tijd voor een beetje actie. Dankzij tante Liliana hebben wij een heel groot deel van het eiland mogen verkennen en op zaterdagavond zijn we naar Mambo Beach gereden wat “de place to be” is voor studenten en de wat oudere mensen die nog steeds jong willen blijven ;)
Na een paar wijntjes, een biertje en hard lachen hoe de studentes Tim Immers probeerden te versieren (die daar was gespot) zijn we weer terug naar huis gegaan.

De volgende ochtend werd het tijd voor een van de leukste activiteiten tijdens onze reis: DUIKEN!
Die ochtend naar Blue Bay, waar we langs de Blue Bay Wall twee duiken hebben gemaakt. Onze duikinstructeur had er zin in, tijdens duik één zijn we 66 min onder water gebleven en we hebben o.a. de Angelfish, Spotted drumfish en een kleine Baracuda gezien.
Die dag daarna zijn we gaan snorkelen bij Blauw Baai waar we een onwijs grote vis hebben gezien! Toen we terug zwommen naar het strand zag ik ineens veel kleine visjes wegschieten onder de rotsen en ik keek vooruit en zag daar een hele grote, dikke, zwarte vis met tandjes en het kwam recht op mij af... De meeste vissen gaan wel voor jou aan de kant, maar deze niet. Ik begon heel veel lawaai te maken door mijn snorkel en probeerde tegen Michiel te zeggen: “Aaah kijk uit, enge vis!” en deed een poging om achteruit te zwemmen… Je kunt je misschien wel voorstellen hoe dat eruit zag....een beetje raar. Michiel die vond het allemaal wel komisch en kon zijn lach niet inhouden. Haha, we hebben nog steeds geen idee wat voor vis het was, waarschijnlijk een dikke grote mega Grouper.

Twee dagen later hebben we nog twee duiken gemaakt bij Porto Marie, dit keer met een andere duikinstructeur die vertelde dat hij, tijdens het duiken bij Porto Marie met zijn vriendin, een onwijs grote Baracuda van wel bijna twee meter had gezien en nee, dat is geen grapje! Gelukkig zag ik die grote Baracuda niet, want dan was ik meteen door mijn zuurstof heen, maar we zagen wel eentje van bijna 1,5 meter…ook best groot. En het meest geweldige was toch wel de Spotted Eagleray die we tijdens beide duiken hebben gezien en zelfs zien eten, echt fantastisch.

Even daarna was het tijd voor Sinterklaas, want ja de goedheiligman komt ook met zijn pakjes langs Curaçao! Na dagen onze schoen gezet te hebben en voor het slapen gaan Sinterklaasliedjes gezongen te hebben, was pakjesavond eindelijk zover. Na lang zoeken vond het nichtje van Michiel, Krizzia, 5 grote zakken met veel cadeautjes. Van de Sint en Piet hebben we mooie cadeautjes gekregen en gedichten in het Spaans.

Onze laatste zaterdag hebben we met de familie in de buurt van westpunt de kust bekeken van het eiland, mooie rotsen en een ruige zee aan de noordkant van het eiland.

Dinsdag 9 december vlogen we in de avond terug van Curacao naar Lima in Peru. We hadden ons wereldticket niet kunnen omboeken, dus we konden nog twee dagen in Lima verblijven, voordat we weer terug vlogen naar Amsterdam.

In Lima hadden we voor ons vertrek naar Curacao al een hotel gereserveerd en een taxi besteld bij het hotel wat volledig veilig was... Naja, ik bedoel het was ook veilig maar natuurlijk kwamen wij weer in een aparte situatie terecht. Ik had, na al het gedoe in Araquipa, de heenweg naar het vliegveld goed opgelet waar we overal langs kwamen. En eenmaal in de taxi was de route hetzelfde, totdat de taxichauffeur besloot om ergens anders af te slaan en wij in een toch wel erg donker steegje kwamen met nog twee andere auto’s. Ik zei tegen Michiel: "dit herken ik niet" en Michiel ook niet, maar wat bleek...er was een nieuwe weg open langs de kust die ook op de route lag naar ons hotel! Jaaa natuurlijk, dus ik kreeg het al bloedheet en was al 10 scenario's verder...ah dan is het wel lekker als je weer aan bent gekomen in je hotel. Hehe.

De volgende ochtend op tijd eruit zodat we Lima nog konden bekijken. We besloten dan ook maar om voor op en top toerist te spelen waarbij we ons vier uur lang hebben laten rond rijden in zo'n grote, open engelse bus. Het was letterlijk kijken en bekeken worden. We hebben o.a. de grafkelders van een van de meest bekende kerken van Lima, San Francisco, bekeken waarvan men nu nog 50-60% kan bekijken. Tot en met 1821 diende de grafkelders begraafplaats voor rijk en arm en er liggen ongeveer 25.000 mensen hier begraven. Daarna heeft men het open gesteld als musea.
Bij de catacombe was het erg laag en Michiel kon dus ook bijna nergens rechtop staan, wat best wel lastig was aangezien onze tourleidster soms wat lang van stof was. :)

De laatste dag hebben we nog het Golden Museum bezocht en daarna nog een paar uurtjes rondgelopen en gerelaxt langs de boulevard.

Die avond, kwamen we 's avonds aan op Schiphol, na een lange vlucht van 13 uur naar Madrid.
2 1/2 Uur later stonden we met beide benen weer op Nederlandse bodem! Daar hadden onze lieve moeders een groot spandoek gemaakt met "Welkom thuis Michiel & Kim en dan nu...
"Witlof met ham en kaas!"

Inmiddels heeft het Spaans plaats gemaakt voor de Nederlandse taal en hebben we de overheerlijke witlof met ham en kaas, erwtensoep en alle andere Nederlandse gerechten alweer mogen proberen.

De afgelopen 7 maanden voor Michiel en de afgelopen 5 maanden samen waren echt fantastisch. Toen we terug kwamen leek het bijna een film te zijn geweest, zoveel meegemaakt en dan weer terug in Nederland. We hebben ontzettend veel mogen zien, meemaken, nieuwe leuke mensen mogen leren kennen, nieuwe culturen kunnen ontdekken, de plaatselijke bevolking, en al het mooie natuurschoon mogen bekijken! Het was een fantastische ervaring en eigenlijk te veel om zo kort te kunnen samenvatten.

We willen iedereen bedanken voor alle leuke en lieve berichten die jullie op onze site hebben geplaatst en alle persoonlijke emailtjes! En natuurlijk ome Frans en tante Liliana bedankt voor jullie gastvrijheid op Curaçao!

Inmiddels is het alweer 2009 en wij willen iedereen dan ook een gelukkig, gezond en liefdevol 2009 toewensen!

Groetjes Michiel en Kim

• 12 Januari 2009 - 18:12

Ruth:

hi kim!

fijn dat jullie zo genoten hebben die maanden en nog bedankt voor jullie kaart! ik hoop dat jullie weer een beetje kunnen aarden in het Nederlandse!

Liefs Ruth

• 12 Januari 2009 - 19:12

Max:

Hoi Kim en natuurlijk Michel,

Vanuit Kapelle in Zeeland wens ik jullie eveneens een schitterend 2009 toe. Ik heb genoten van jullie reisverhalen en de prachtige foto's. Ik weet zeker dat jullie er in Nederland een passend vervolg op gaan geven.

Heel veel succes!

gr

max van de velde

• 13 Januari 2009 - 06:52

Simon:

Hoi Kim (en natuurlijk Michiel),

Goed te lezen dat jullie weer veilig terug zijn in het koude Nederland. Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie een fantastische periode samen hebben gehad, die je niet snel zult gaan vergeten. Kijk af en toe de fotoboeken nog eens door, dan weet je zeker dat je niet gedroomd hebt. Bedankt voor de kaart/foto en Kim, we zien je binnenkort wel een keer in het mooie Zeeland verschijnen (natuurlijk is Michiel ook welkom). Groetjes en een dikke kus,
    Simon

• 14 Januari 2009 - 11:12

Olga:

Lieve Michiel en Kim,

Dat jullie heelhuids weer voet op nederlandse bodem hadden gezet, had ik inmiddels al gehoord. (moeders hebben altijd van alles te kletsen over de kids en Loes en ik doen dat graag!) Fijn dat jullie de laatste weken ook zo genoten hebben.
    Zo af en toe maar nog even wegdromen op jullie herinneringen. Dat zullen jullie wel nodig hebben om langzaam weer aan Nederland te wennen.
    Veel succes,
    Olga en de rest.

• 15 Januari 2009 - 18:21

Mam:

Fijn jullie weer in en om het huis te hebben en gaan we langzaam weer over tot de orde van de dag.
    De verhalen komen in stukjes en beetjes. Het is ook te veel om alles in een keer te vertellen.
    Dat jullie een fijne, geweldige tijd hebben gehad is overduidelijk.
    Geniet nog na van jullie reis en van de foto's en succes met het zoeken naar een baan.
    Liefs en tot gauw.
    Dikke knuffel mam