Het Zuidereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu Het Zuidereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Michiel en Kim Teeuwen en Schuurman - WaarBenJij.nu

Het Zuidereiland

Door: Michiel

Blijf op de hoogte en volg Michiel en Kim

23 September 2008 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Hello everybody,

Time is flying when you are having fun! We hebben na onze skydive in Taupo even kunnen bijkomen in het heerlijke New Plymonth. Bij Sophie en Leen, twee goede vrienden van mijn ouders, hebben we voortreffelijk gegeten en de nodige wijn gedronken. Zij wonen vlak bij de vulkaan/berg Mount Taranaki waar je echt prachtig kunt wandelen. Helaas kan het weer daar super snel omslaan en net toen wij een klein stukje wilde gaan lopen werden we getrakteerd op een stevige hagelbui. Het lopen hebben we daarom maar bewaard voor het zuidereiland.

We begonnen onze trip in het zuiden met het huren van een auto in Christchurch . Na de kleine lettertjes in het Engels te hebben doorgenomen en de vragen beantwoord gekregen te hebben met; “volgens mijn weten wel” , begonnen we aan ons link(se) avontuur:) Ik kroop achter het stuur en de eerste afslag keurig op de linkerbaan. Alleen hadden we beiden niet gezien dat het een eenrichtingsweg was, OEPS. Eenmaal de stad uit zetten we koers naar de bergen om bij Lake Tekapo te overnachten. Het uitzicht hier was echt stunning, zoals ze dat hier zeggen. De volgende ochtend werden we gewekt door de zon die onze spacewagen in scheen, terwijl hij van achter de bergen te voorschijn kwam. Op een van de bergen kan je prima skiën dus hebben we de auto gepakt en zijn we naar boven gereden. Het was niet echt super stijl, maar toch moest de auto boven even afkoelen. Dit was een mooie reden om van het heerlijke zonnetje te genieten en de skiënde mensen. Die dag zijn we via het glooiende landschap naar Nieuw Zeeland zijn hoogste berg gereden, Mount Cook . Het was hier een stuk kouder, daarom verbleven we in een heerlijk hout gebouwde lodge die aan de voet van de berg staat. De volgende ochtend warm aangekleed en begonnen aan onze wandeltocht van vijf uur naar Hooker vally Lake. In dit meer drijven de ijsschotsen voorbij die zijn afgebroken van de glacier die afkomstig zijn van Mt Cook. Aangezien de wind het water van het meer om je oren blies en het niet erg warm water was, zijn na tien min weer huiswaarts gekeerd.
Via Wanaka zijn we richting Queenstown gereden hier had onze auto even een onderhoudsbeurt nodig bij de garage. Dit gaf ons de tijd om de stad te bekijken vanaf een prachtig uitzicht punt die je kon bereiken via een kabelbaan. Boven kon je nog iets verder omhoog om vanuit daar met soort karts naar beneden te scheuren. Super vet om te doen. D volgende dag konden we de auto ophalen maar niet voordat we ons met super vette jet door de canyon hebben laten scheuren, 85 kilometer per uur.
“Jet Boats are powered by Chevrolet v8 engines producing 450 horsepower and operate on high octane aviation fuel. The thrust comes via a Hamilton Jet 212 jet unit pumping an amazing 25,000 liters of water per minute.”

Door naar het zuiden... Het meest zuidelijk stukje van onze reis is het dorpje Te Anau. Vanuit hier hebben we de prachtige sounds, Milford en Doubtful sound bekeken. Eigenlijk zijn dit geen sounds maar fjorden, maar dit woord bestond nog niet toen kapitein Cook New Zeeland in kaart bracht. Vanwege de zeer bijzondere geologie, landschap, flora en fauna staat Fiordland National Park op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. En dat is maar goed ook want het is hier werkelijk schitterend. Ik denk dat we, tijdens onze trip in de Doubtful sound, beiden nog nooit zoveel watervallen op een dag hebben gezien. Die avond hebben we nog een film van 35 min gekeken die ons was aangeraden door een paar lokale mensen. De film heet ‘Ata Whenua’ en is opgenomen door de camerman van Lord of the Rings. Echt mooi.
We zijn inmiddels terug richting het noorden gegaan om via Queenstown en Wanaka naar de glaciers te gaan..

Groetjes Kim en Michiel

• 23 September 2008 - 06:02

Simon Schot:

Hoi Kim en Michiel,

Het ziet er echt geweldig uit, jullie verhalen zijn jaloersmakend (geintje).
    Enne Kim, geniet er maar lekker van hoor, wij bereiden ons ondertussen druk voor op de COPC audit STRESSSSSSSSSSS. :):).

Groetjes, (ook namens Martin Verbeem)
    Simon

• 23 September 2008 - 08:41

Gonneke:

Hier begint het herfst te worden. De kastanjes, eikels en het fruit valt van de bomen en vandaag regent het een beetje.Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin. Veel plezier!

• 23 September 2008 - 09:23

Carlijn:

Weer helemaal super om te lezen! Raakt de harde schijf al een beetje vol met al die indrukken. En all good ideas hoor ik graag :-) We contacten binnenkort nog ff, voordat ik weer t land verlaat he! Dikke tut je zusje

• 23 September 2008 - 09:26

Ilse En Briem:

Tof!!!
    Mooi is het he? Jullie vertellen het heel leuk en herkenbaar! Op bepaalde plaatsen ben ik ook geweest! Alleen in die jetboat mocht ik niet, ik was te jong, hahahaha!
    De westkust is ook mooi. Franz Jozef zal naar jullie zwaaien denk ik, hihi!!
    Heel veel plezier daar!!!
    Hier is alles nog steeds goed. Walibi Halloween komt eraan, dat is altijd leuk en voor de rest loopt het allemaal op rolletjes!

Liefs Ils en Briem

• 23 September 2008 - 09:56

Bas En Daphne:

He kim en michiel,

Mooie verhalen hoor. Hier begint het herfst te worden. Lekker de verwarming aan. Geniet van het mooie nieuw zeeland en de natuur.
    gr

• 23 September 2008 - 10:21

Elze:

Heey reizigers! Klinkt weer heel anders dan China of Thailand! Maar niet minder gaaf... Dus nu zit Kim alleen nog maar achter 'te stuur? Goed weer wat van jullie te horen! Liefs Elze. :)

• 23 September 2008 - 16:53

Bethan:

Leest geweldig, zo genieten we met dit gure nederlands koude weer een beetje met jullie mee. Foto's zijn cool!
    Enjoy
    greetz Bethan

• 26 September 2008 - 03:59

Sophia:

Jeetje jullie hebben al ontzettend veel gezien. Blij dat het goed gaat met de camper. Weersverwachting in de gaten houden, het kan nog al eens vlug omslaan. Veel plezier!

• 27 September 2008 - 06:55

Leenbolyn Ensco Rig :

Hope you have found a nice warm place for tonight,it will be freezing snowing etc . becareful on the road.

• 28 September 2008 - 16:45

Helga:

Hoi Kim en Michiel,
    Wat een avonturen beleven jullie zeg. Erg leuk om te lezen en te zien. Ik zet Nieuw Zeeland ook meteen op mijn lijstje! Maar dat stuur rechts lijkt me wel erg wennen. Have fun